Circuitul auto de la Cerghid, finalizat in proportie de 90%…

In 2008 demara proiectul Parc Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring. Investitia CJ Mures in valoare de aproape 13 milioane de euro reprezinta realizarea unui complex de agrement pentru iubitorii sporturilor cu motor, situat pe raza localitatilor Ungheni si Sanpaul. Acesta cuprinde un circuit de viteza in lungime de 3,7 kilometri, precum si infrastructura aferenta.

Proiectul nu a fost lipsit de probleme – neintelegeri cu constructorii sau grave greseli de proiectare (vezi aici) -, insotite de inerentele amanari. Dupa anuntarea pe parcursul anilor a mai multor termene de finalizare, ultimul fiind iunie 2016, iata ca am asistat ieri la o “vizita de lucru” a conducatorilor CJ Mures, care ne anunta ca lucrarile sunt finalizate in proportie de 90%. Nu se mai pronunta vreo data concreta de finalizare totala, dar cu siguranta nu va fi in 2017.

Din declaratia presedintelui CJ Mures, Peter Ferenc, intelegem ca cel mai probabil dupa finalizare, administrarea circuitului se va externaliza catre o firma privata.

“Sunt două variante, una este concesionarea către o societate comercială care se va ocupa, efectiv, de acest proiect și există o altă posibilitate, de înființare la nivel de Consiliul Județean a unui serviciu de administrare a domeniului public, care va avea ca obiect de activitate administrarea complexului”, a declarat Peter Ferenc pentru RTM.

Lui Claudiu Maior i-a satisfacut mofturile de patron de echipa de fotbal prin zeci de milioane platite din asocieri, acum lui Dan Florea prin construirea unei piste de curse?

Ce nu intelegem este prezenta alaturi de alaiul prezidential a lui Dan Florea, nimeni altul decat fiul primarului-inculpat Dorin Florea. Sa fie oare prospectarea unei viitoare preluari in administrare a circuitului de 13.000.000 de euro, asa cum sugera si presedintele CJ?

Ne gandim ca nu se afla intamplator in zona, asa plimbandu-se pe un teren privat. Si nici nu credem ca intreaga investitie a fost realizata doar pentru ca fiul primarului-inculpat sa aiba un loc de joaca pentru hobby-ul lui. Chiar credem ca aceasta investitie a fost facuta pentru ca judetul Mures avea stringenta nevoie de asa ceva. 😉

Doar nu era sa se duca o mica parte din aceste milioane de euro in finalizarea investitiei in cladirea noua, de aproape 2.000.000 de euro, ce avea ca destinatie Bloc Alimentar pentru mai multe spitale, dar lasata in paragina de catre CJ Mures. 

Era culmea sa se foloseasca cele 13 milioane de euro, investite in acest circuit inca din 2008, in modernizarea pistei Aeroportului Transilvania. Mama, mama ce aeroport aveam acum! De investitii in parcuri industriale, locuri de munca, infrastructura etc nici nu mai pomenim.

Asta e, s-au dus. Tot ce ne ramane este sa speram ca va fi si finalizat la un moment dat si asteptam sa vedem in cat timp va aduce plus valoare. Totodata, speram ca nu am avut dreptate si circuitul nu va deveni noua jucarie a familiei Florea, tot pe banii nostri. Si mai speram ca nu-l vor lasa pe copil sa incerce circuitul, ca dupa antecedente tare ne e teama sa nu distruga cei 90% finalizati…

MS / Foto: colaj