La nivel naţional se derulează Campania „HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV”, care vizează informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care aceştia trebuie să le adopte în vederea prevenirii furturilor din locuinţe. 

Materialelor tipărite realizate în cadrul campaniei li se adaugă o pagină web www.groupama.ro/prevenirea furturilor, cu informaţii utile privitoare la protecţia locuinţei, o parte interactivă cu situaţii de risc în care ne putem afla la un moment dat, precum şi posibilitatea înscrierii la un CONCURS.

Activităţile de diseminare a broşurilor cu recomandări preventive derulate de poliţişti continuă în judeţ, fiind mai vizibile în ziua dedicată prevenirii furturilor din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii.

VĂ REAMINTIM CÂTEVA RECOMANDĂRI:

    Închide ferestrele şi uşa de fiecare dată când pleci de acasă!
    Dacă stai la parter sau la etajul 1 montează grilaje la toate ferestrele! Escaladarea geamurilor e un mod frecvent de operare, iar forţarea acestora face accesul în locuinţă extrem de uşor!
    Nu ţine sume semnificative de bani lichizi în casă! Sunt pe primul loc în preferinţele hoţilor urmate de aparatură electronică.
    Indiferent de pretext, nu le oferi persoanelor necunoscute informaţii despre tine sau despre vecinii tăi. Nici despre bunurile deţinute, nici despre programul de lucru.
    Nu permite accesul în locuinţă străinilor, indiferent de motivul invocat!!

Nu uita: HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!

IPJ Mures