Peste 1.300 kg. de tutun mărunțit, peste 1.000 kg. de tutun frunză, 756 de țigarete, o mașină de fabricat țigarete și o moară de mărunțit tutun au fost ridicate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș, în urma a 5 percheziții desfășurate la locuințele unor persoane.

La data de 15 octombrie a.c., polițiști specializați în combaterea investigării criminalității economice din județul Mureș au desfășurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș, 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane de pe raza județului Mureș ar fi deținut în afara antrepozitului fiscal și ar fi comercializat tutun de fumat, prin intermediul site-urilor de vânzări on-line, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 2.400 kg. de tutun de fumat, produs care se afla în afara antrepozitului fiscal autorizat, 756 de țigarete, o moară de mărunțit tutun folosită de persoanele bănuite la mărunțirea foilor de tutun, precum și o mașină de fabricat țigarete.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 1.050.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 5 persoane vor fi conduse la audieri, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

IPJ Mures