Cel mai mare resort de golf din România, al cărui teren va avea cel mai lung parcurs din Europa, de 735 de metri, a fost inaugurat oficial astazi în apropiere de Alba Iulia, în localitatea Teleac, urmând să fie deschis jucătorilor în primăvara anului viitor. O investiţie privată, de 15 milioane de euro, noul resort, cuprinde cel mai mare teren de golf din România, ce se întinde pe 56 de hectare, precum şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de patru stele plus. 

“Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti”, a declarat, potrivit sursei citate, preşedintele clubului, Ioan Popa, care practică acest sport de peste un deceniu.

Principala atracţie a complexului, construit pe o durată de aproximativ doi ani, este terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 de hectare, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţara noastră. “Proiectul din localitatea Teleac îşi propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale şi cu oportunităţi de creştere şi în ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa- PAR 6, de 735 de metri. Noul club asigură celor interesaţi de învăţarea acestui sport, posibilitatea iniţierii şi deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât şi din interior, urmând să fie deschisă şi o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat”, mai arată sursa citată.

Noua facilitate se doreşte a fi o destinaţie de interes şi pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroporturile din Cluj sau din Sibiu fiind de până în două ore.

Resortul, ce este situat pe o suprafaţă totală de peste 62 hectare, cuprinde un ansamblu de 14 vile, o sală de conferinţe, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului şi un restaurant.

Un pasionat al jocului de golf, Klaus Iohannis i-a spus în discursul său iniţiatorului acestui proiect, Ioan Popa, că a realizat o “investiţie extraordinară” şi că implicarea sa ca om de afaceri în zona destinată sportului este una demnă de lăudat.

 

Sursa:agerpres.ro / Foto:adevarul.ro