Astazi, 13 octombrie, orele 12.00, la sediul Municipiului Tîrgu Mureş a fost convocata  şedinţa extraordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş. Pe ordinea de zi era inscris proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului local nr. 269 din 28.09.2017 privind înființarea de către Municipiul Tîrgu Mureș, în calitate de membru fondator, a Grupului de Acțiune Locală Municipiul Tîrgu Mureș, responsabil de implementarea Strategiei de dezvoltare locală.

Insa, asa cum ne-au obisnuit, lipsa de respect fata de cetatenii Tirgu Muresului a fost si astazi arata de alesii din PNL, UDMR si PSD, deoarece la dezbaterile politice s-au ridicat si au plecat. Penibil este alesul UDMR, care a adresat o intrebare viceprimarului, dar pina sa ajunga sa ii raspunde viceprimarul el a plecat acasa. Oare pentru ce sunt platiti cu 10% din salariul primarului, daca nu arata un minim respect fata de alti alesi si fata de cetateni, care i-au trimis sa ii reprezinte?
Toate aceasta bataie de joc pe bani publici are loc dupa ce la precedenta sedinta, stimabila duduie consiliera PNL Mures, Theodora Benedek, a profitat de pozitia ocupata – presedinte de sedinta – si a tinut, la inceput, un discurs referitor la cazul cardiologului Benedek Imre, acuzat de ultraj.
Consiliera a acuzat politistii care i-au incatusat fostul sot ca au abuzat de functie si ca de fapt este vorba de o razbunare politica. Ba mai mult, ca este o instigare indreptata impotriva minoritatii maghiare, comparand situatia cu martie ’90. La final ea a cerut pedepsirea agentului de politie si a cerut demisia sefului IPJ Mures.
Ce ne-a intrigat este tupeul acesteia de a folosi microfonul in interes personal. Banuim ca a uitat ca a ajuns in acea pozitie datorita voturilor cetatenilor, care au trimis-o acolo pentru a-i reprezenta pe ei si problemele lor, nicidecum pentru a-si rezolva problemele personale.

 

 

In urma acestui derapaj cu iz de instigare etnica, PNL Mures a emis un comunicat in care dezaproba „iesirea” consilierei si propunea luarea de masuri, probabil excluderea din partid si automat din Consiliul Local Tirgu Mures. Cum era de asteptat NU au luat nicio masura pana in prezent, dandu-i astfel posibilitatea sa vocifereze in continuare nonsens ca in sedinta de azi!

MS / Foto: captura colaj