4 conducători auto au fost depistaţi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 7 spre 8 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Tg. Mureş au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Tg. Mureş şi în zonele rurale adiacente municipiului pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului.

În urma acţiunii, poliţiştii au depistat pe DJ 152B, între localităţile Pogăceaua şi Pârâul Crucii, o persoană care conducea un autoturism, în timp ce era sub influenţa alcoolului (0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat).

O altă persoană care conducea sub influenţa alcoolului (0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat) a fost depistată de poliţişti în localitatea Pogăceaua.

În municipiul Tg. Mureş, pe strada Voinicenilor, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un bărbat care conducea un autoturism cu viteza de 75 km/h iar la testarea cu etilotestul acesta i-a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, aceştia au constatat faptul că bărbatului îi era suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu au oprit în trafic, un conducător auto, pe care l-au observat că îşi conducea autoturismul pe o traiectorie sinuoasă. În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pe numele conducătorilor auto, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

IPJ Mures / Foto: colaj