Update FOTO: Cristian Pomohaci a ajuns la Mitropolia Ardealului.

Mitropolia Ardealului a cerut sprijinul jandarmilor sibieni pentru asigurarea ordinii publice în zona lăcaşului de cult, joi, în ziua judecăţii fostului preot Cristian Pomohaci, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Cornel Dogaru. 

“Astăzi am primit o solicitare de la Mitropolia Ardealului, care ne cere sprijinul pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice cu prilejul Consistoriului de judecare a fostului preot Pomohaci, începând cu ora 10.00. Vom trimite, dimineaţă, patru jandarmi. În funcţie de câţi simpatizanţi ai fostului preot se adună, eşalonat, vom aduce efective”, a precizat şeful Jandarmeriei Sibiu.

Mitropolia Ardealului a acordat un nou termen de judecată pentru 5 octombrie în cazul fostului preot Cristian Pomohaci, acesta solicitând, în scris, membrilor Consistoriului Mitropolitan, posibilitatea de a studia dosarul în apelul pe care l-a formulat la decizia prin care a fost caterisit din preoţie.

‘Luând act de solicitarea apelantului şi respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017’, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.

În faţa sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu s-au aflat, la primul termen de judecată a fostului preot, pe durata şedinţei Consistorului Mitropolitan, şi un grup de circa 100 de susţinători ai lui Cristian Pomohaci. Câţiva jurnalişti susţin că au fost bruscaţi de aceşti susţinători, însă nu există nicio plângere înregistrată în acest sens.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoţie, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întreţină relaţii homosexuale cu el.

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj