De Ziua Mondiala a Educatiei – Premiul Mentor pentru excelenta in educatie – Fundatia Pentru Comunitate

Anual premiem 10 profesori și antrenori.  Termen nominalizare 31 decembrie 2017.

  • Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său?
  • Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el?
  • Vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional?

Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!

Din Mureș au fost premiați, in anii anteriori:

Barátosi József Gábor, antrenor șah, Târgu Mureș, Mureş, 2015

Ioanovici Eleonora, profesor pensionar de dans, Sighişoara, Mureş, 2012

Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.
Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație.

Modul de nominalizare

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

Important: nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului.

Nominalizarea trebuie să conțină de asemeni coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare pe care îl puteți descărca de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro)

Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou.

Cine poate fi nominalizat?

Profesori, antrenori, pedagogi

  • care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului.
  • care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes
  • care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor.
  • care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.

Evaluarea nominalizărilor

Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalități din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.

Nominalizările se pot face până la data de 31 decembrie 2017. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2018 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare. Lista premianților se publică în ziua decernării premiilor.

Nominalizările se trimit într-un singur exemplar prin poștă la adresa Fundației Pentru Comunitate:
400603 Cluj, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 77, Et. I, The Office C, – pe plic se menționează: Premiul Mentor, sau prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.

Informații suplimentare pot fi solicitate în scris la adresa mentor@pentrucomunitate.ro sau prin telefon la numerele 0752-018760 sau 0755-045699.

Videoclipurile cu premianții 2010-2016
http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=213&Itemid=82&lang=ro

Atașat poza cu premianții ediției 2016 – la Gala Premiilor Mentor, 2 mai 2017, Teatrul Odeon, București.
George Florian Zamfir, profesor de muzică, Craiova
Elvira Groza, profesor de filozofie, Oradea
Nicolae Antonescu, profesor de vioară, București
Alexandru Tomescu, invitatul de onoare al Galei Premiilor Mentor
Pető Mária, profesor de fizică, Sfântu Gheorghe
Mihaela Eleonora Zamfirescu, profesor de pian, București
Elena Valeria Teoteoi, profesor de chimie, Târgu Jiu
Petre Arnăutu, antrenor tenis de masă, Slatina
Bogács Nóra Ágnes, profesor de limbă și literatură maghiară, Miercurea Ciuc
Csiszár Ferenc, antrenor de scrimă, Satu Mare
Constantin Radu, antrenor de gimnastică ritmică, Iași