Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că pe raza judeţului Mureş în ultima perioadă nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire de rabie la vulpi, în condiţiile în care anual erau până în 50 de cazuri şi că acest fapt se datorează vaccinării.

‘De mâine începem campania de toamnă de distribuţie manuală şi aeriană a momelilor vaccinale pentru vulpi. Această acţiune are loc cu decolare de pe Aerodromul Aeroclubului Târgu Mureş şi va acoperi judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Cluj, Bihor şi Alba fiind planificat să se distribuie 850.000 de momeli vaccinale. Acţiunea este extrem de benefică, întrucât de circa 3 ani, de când se practică vaccinarea, în judeţul Mureş nu am mai avut cazuri de rabie la vulpi. Înainte de campaniile de vaccinare aveam anual între 20 şi 50 de cazuri’, a arătat Kincses.

Potrivit şefului DSVSA Mureş, campania de toamnă de distribuire a momelilor vaccinale este planificată în perioada 5 octombrie – 1 noiembrie.

Sursa:agerpres.ro