Recomandăm mureșenilor să evite consumul de ciuperci cumpărate din locuri improvizate sau pe cele culese din pădure. Această recomandare este valabilă şi pentru persoanele care ştiu să deosebească ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. In ultimele zile au fost inregistrate doua cazuri si in Mures.

“Intoxicații cu ciuperci întotdeauna sunt în acest sezon pentru că ciupercile sunt mai multe, vine vremea ploioasă și ele apar. Din păcate, lumea nu cunoaște dar culege și, de multe ori, cumpără de la persoane neavizate. Eu sfătuiesc populația să nu consume ciuperci cumpărate sau culese de persoane necunoscătoare pentru că ciupercile sunt foarte asemănătoare.”, a declarat pentru RTM directorul Direcției de Sănătate Publică.

Intoxicaţia se produce prin consumarea ciupercilor recoltate din flora spontană a pădurilor, de aceea, pentru prevenirea complicaţiilor, se recomandă exclusiv consumul de ciuperci din cultură. Simptomele intoxicaţiei cu ciuperci apar după un interval de 15 minute-trei ore după consum şi constau în scăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, dureri abdominale şi transpiraţie excesivă.