Un tânăr lovit în cap de un lemn a fost dus în comă la spital. Incidentul s-a petrecut, marți după-amiază, într-o pădure din localitatea bistrițeană Zagra. Bărbatul rănit grav a fost preluat de un elicopter SMURD și dus la un spital din Târgu Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat pentru Libertatea că un apel la 112 anunța că un tânăr de 27 de ani a fost lovit în cap de un lemn, într-o pădure din localitatea Zagra, în zona denumită “Pe plai”.

Imediat, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, primul ajungând un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. După aproximativ jumătate de oră, la locul incidentului a ajuns și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, dar și salvamontiști.

În prima fază, victima era conștientă, însă ulterior starea acesteia s-a înrăutățit, pacientul intrând în comă.

Rus a precizat că terenul unde s-a petrecut incidentul este greu accesibil și accidentat, iar victima trebuia transportată de urgență la spital, astfel că a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD. A fost identificată o poieniță în apropiere, unde elicopterul a putut ateriza în siguranță, iar la această oră tânărul lovit a fost preluat de echipajul medical aerian, stabilizat și dus spre un spital din Târgu Mureș.

Potrivit lui Rus, până la această oră nu s-au stabilit împrejurările în care a fost rănit bărbatul.