Lemn în valoare de peste 9.000 de lei a fost confiscat de poliţiştii din Mureş în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate la adresele unor persoane bănuite de infracţiuni de tăiere şi furt de arbori.

Poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Mureş, cu sprijinul Ocolului Silvic Reghin, au desfăşurat 5 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de tăiere de arbori şi furt de arbori.

Activităţile desfăşurate au vizat documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni la regimul silvic, precum şi identificarea masei lemnoase tăiate şi sustrase în mod ilegal din suprafeţele de pădure, aflate pe raza administrativă a localităţii Beica de Jos şi în paza Ocolului Silvic Reghin.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, au fost identificaţi 62,2  m.c. de lemn pentru foc, de diverse specii, ce ar fi provenit din tăieri ilegale şi pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 9.330 de lei, a fost confiscată şi transportată la depozitul Ocolului Silvic Reghin, fiind predată în custodia personalului silvic.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, Serviciului de Investigaţii Criminale, Postului de poliţie Beica de Jos, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „col. Sabin Motora” Mureş.

IPJ Mures