Promovam cu placere activitatea BC Mures in aceste conditii, fara finantare din bani publici, cu suporteri care dovedesc ca iubesc echipa si care isi doresc sa o sustina cu adevarat, fiecare dupa puterile lui, chiar doar prin achizitia unui abonament, a unui echipament etc. 

Câştigătorul licitaţiei pentru abonamentul de sezon cu nr 1 precum şi al echipamentului nr 1 este Hermann Mark Christian, căruia îi mulţumim susţinerea şi pe această cale. Totodată mulţumim tuturor care s-au implicat în acest joc, susţinând în acest mod clubul nostru.

“Ca un simplu cetăţean al oraşului am simţit că este şi datoria mea de a stimula suporterii şi oamenii de afaceri locali să se alieze pentru o cauză nobilă şi am vrut să contribui şi eu în această formă ca baschetul mureşean să nu dispară în anonimat.

Niciodată nu am spus că nu trebuie să susținem sportul de performanță. Am spus doar că din moment ce cluburile care fac sport de performanță își desfășoară activitatea economică pe o piață concurențială, bugetul trebuie construit în primul rând pe contracte de sponsorizare, publicitate și promovare, drepturi de difuzare, subvențiile din partea federațiilor naționale și internaționale de baschet și sumele încasate în urma transferurilor de jucători. Iar finanțarea din banii publici trebuie să fie doar una complementară, unde banii să fie alocați conform unei strategii de finanțare cu reguli egale și condiții egale pentru toți, prin concurs de proiecte. La fel cum se procedează la Sibiu sau – poate o să se mire unii – la Botoșani.
În fond sportul înseamnă in primul rând “fair play”, iar aceleași reguli de fair play trebuie respectate și când vrei să obții finanțare din bani publici. Noi dacă vom schimba regulile de finanțare, acestea nu vor mai fi atacabile nici de instituția prefectului, nici de consiliul concurenței, nici de alte instituții ale statului (cred că există deja suficient dosare penale pentru finanțările ilegale, nu mai avem nevoie de altele). Acum avem șansa să demonstrăm că se poate și altfel.
Și nu în ultimul rând: cine iubește sportul, să nu se zgârcească să și cheltuiască pentru el, chiar dacă asta impune un mic sacrificiu,” a declarat câştigătorul licitaţiei.

 

Hermann Mark Christian a mai adăugat că vrea să ofere tricoul cu nr 1 celor care sunt cei mai mari susţinători ai echipei: galeria BC Mureş, de aceea înainte de partida retur din cupă va preda acest tricou reprezentantului galeriei.  Totodată el a mai spus că va purta tricoul cu nr. 1111 (nr ce reprezintă şi suma cu care a câştigat licitaţia), deoarece vrea să atragă atenţia iubitorilor de baschet că pot ajuta şi ei echipa cumpărând un tricou. Deci mai sunt 1110 tricouri care-şi aşteaptă stăpânul, dar ar fi bucuros, dacă am junge ca cineva să cumpere deja tricoul cu nr 1112.

Hai BC Mureş!