Un update mai amplu despre autostrada A3 intre Targu Mures si Turda, toate cele 4 loturi care au constructor. Dupa zvonurile ca sa reziliaza contractul cu Copisa de la Centura Tirgu Mures cu santierele A3 incepem sa stam mai bine, si sunt sanse ca in 2019 sa vedem ceva deschis circulatiei.

1. Lotul celor de la #Strabag a avut nevoie de inca o autorizatie, ce a fost emisa in data de 25.09.2017: “LOTUL 2: UNGHENI – OGRA, km 4+500 – km 14+605 (culoar suplimentar) din investiţia AUTOSTRADA TÂRGU MUREŞ – OGRA ŞI DRUM DE LEGĂTURĂ” Este vorba despre culoarul suplimentar expropriat prin HG 417 / 2017. Avand acest AC Strabag poate demara in forta finalizarea lotului. Au ajuns la 48.23%

2. O alta surpriza placuta la #Geiger… Neamtul tot neamt (au spre 3m deja terasament si au trecut la balast). Au fost puse si grinziile la pasajul peste DC77. In maxim doua saptamani vor sa se apuce de Balast stabilizat, si imediat sa inceapa asternerea stratului de baza, pe toti cei 2,5 km inainte de iarna. Geiger are doar AC pe 2.5 km din cei 3km, mai asteapta un AC pentru a finalizare lotul. Au pregatit si niste tevi pentru relocare conducta gaz. Au ajuns la 26.50%.

3. Astaldi baga tare si ei, si au lucrat serios pe zonele unde au AC, la terasamente, si la pasaje o poza din zona Orosia arata acolo ca Astaldi are si o organizare de santier maricica.

Filmare 4km din lot Astaldi: Lotul a ajuns la 11.5%. In acest moment exista autorizatie de construire doar pe aproximativ 8 km din cei 17,9 km ai lotului.

Pentru cei care nu cunosc situatia, reamintesc ca pt a avea un sector circulabil, este nevoie, pe langa lotul Strabag si de lotul Geiger (spre Turda), plus lotul Astaldi (pana la nodul Iernut, inclusiv).

4. La Campia Turzii este o problema, 40 de metrii din autostrada nu sunt trecuti in contractul celor de la Straco. INTERACTIV Cum au “disparut” 40 de metri din autostrada Transilvania: Gaura dintre lotul facut de Bechtel si restul autostrazii care se construieste acum spre Targu Mures

Mai exact, vorbim de o “gaura” de 40 de metri – unde corpul autostrazii nu este complet construit, intre tronsonul realizat de americanii de la Bechtel si inaugurat in 2010 si lotul adiacent de la Campia Turzii spre Targu Mures (sectiunea 2A2 din cadrul Lotului 3 al autostrazii Campia Turzii – Ogra) aflat in prezent in perioada de executie. Cei circa 40 de metri unde corpul autostrazii nu a fost finalizat complet faceau parte din tronsonul executat de compania Bechtel, insa constructorul american nu a mai terminat lucrarile, iar in 2013 contractul a fost reziliat.

Tronsonul adiacent, Lotul 3 Campia Turzii – Targu Mures, licitat in 2014 si contractat in 2015, are planurile autostrazii care se opresc exact in punctul unde incep cei 40 de metri lipsa. FOTO: Bucata unde lipseste corpul autostrazii. Teoretic, cei 40 de metri ar fi trebuit sa fie construiti de Bechtel. (Sursa: https://goo.gl/eoJXmA)

Sursa: Kodok Márton / Asociația Pro Infrastructură