7.5 C
Targu Mures
marți, noiembrie 28, 2023
Acasă Autoritati locale Theodora Benedek va fi EXCLUSA din partid!? Isi PIERDE statutul de consilier...

Theodora Benedek va fi EXCLUSA din partid!? Isi PIERDE statutul de consilier local!

Cazul Benedek in CL. Se cere demisia sefului Politiei!

Saptamana trecuta, in cadrul sedintei CL Tirgu Mures, consilierul local Teodora Benedek a profitat de pozitia ocupata – presedinte de sedinta – si a tinut, la inceput, un discurs referitor la cazul cardiologului Benedek Imre, acuzat de ultraj. Consiliera a acuzat politistii care i-au incatusat fostul sot ca au abuzat de functie si ca de fapt este vorba de o razbunare politica. Ba mai mult, ca este o instigare indreptata impotriva minoritatii maghiare, comparand situatia cu martie ’90. La final ea a cerut pedepsirea agentului de politie si a cerut demisia sefului IPJ Mures.

In urma acestui derapaj cu iz de instigare etnica, PNL Mures a emis un comunicat in care dezaproba “iesirea” consilierei si propune luarea de masuri, probabil excluderea din partid si automat din Consiliul Local Tirgu Mures. Nu putem sa nu ne intrebam care va fi pozitia UMF Tirgu Mures, avand in vedere ca T.B. este profesor universitar in cadrul acesteia.

”În debutul ședinței Consiliului Local Tîrgu Mureș din 28 septembrie, doamna Theodora Benedek, consilier local ales pe listele Partidului Național Liberal a avut o intervenție personală, care nu reprezintă poziția oficială a partidului nostru. Doamna Benedek a făcut, în nume propriu, o prezentare a unei spețe juridice, în care este implicat medicul cardiolog Benedek Imre. În acest context, doamna consilier local a solicitat demisia șefului Inspectoratului de Poliție al județului Mureș, solicitând și deschiderea unui dosar penal pe numele unui agent de poliție.

Partidul Național Liberal susține prezumția de nevinovăție a fiecărui cetățean român și își exprimă încrederea în instituțiile abilitate ale statului român în vederea cercetării și judecării obiective a oricărui litigiu de natură juridică, indiferent de implicarea unei persoane fizice sau a unui reprezentant al instituțiilor statului român. Pledăm și în cazul în speță, pentru desfășurarea cu celeritate a investigațiilor juridice și instituționale care se impun.

Nu considerăm însă oportună folosirea instituției Consiliului Local pentru promovarea unor opinii personale și cu atât mai puțin prelevarea de poziția de președinte al ședinței în cauză. Mai mult, apreciem drept deplasată, inutilă și periculoasă corelarea unei spețe juridice banale cu aspecte legate de comunicarea interetnică din municipiul Tîrgu Mureș. Respingem ca nefondată asocierea acestui „caz” cu disputele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic sau cu ideea de înființare a unei posibile universități maghiare la Tîrgu Mureș.

Traversăm o perioadă delicată, în care intenția de rezolvare a unor probleme personale prin inducerea ipocrită și falsă a temei unor așa zise „conflicte interetnice” zădărnicesc demersurile juridice și diplomatice în curs.

Afirmăm, în mod oficial, că opinia exprimată de doamna Theodora Benedek nu reprezintă poziția Partidului Național Liberal și că vom propune, în forurile partidului, măsurile care care se impun în fața acestui grav derapaj politic.

Ne exprimăm, de asemenea, încrederea că instituțiile abilitate ale statului român vor proceda la cercetarea cazului în speță independent de pozițiile politice exprimate în spațiul public și că vor lua măsurile legale care se impun. Partidul Național Liberal își manifestă și cu acest prilej, respectul față de activitatea didactică și profesională a doamnei Theodora Benedek și a domnului Benedek Imre.” se arată în comunicatul de presă PNL Mures.

Puteti viziona intreg discursul incepand cu minutul 10:57:

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș – 28.09.2017Marosvásárhely városi tanácsának rendes ülése – 2017.09.28

Posted by Partidul Oamenilor Liberi – Tîrgu Mureș on 28 Septembrie 2017

MS / Foto: colaj