În perioada septembrie 2016 – mai 2017, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Tîrgu Mureş – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unor persoane implicate în comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Din cercetări a reieşit că două persoane, un bărbat şi o femeie, de 41 şi 31 de ani, ambele din Tîrgu-Mureş, în luna septembrie 2016, în timp ce se aflau în incinta unui bar din Tîrgu-Mureş, profitând de neatenţia angajatelor, ar fi sustras cheile de la aparatul de joc de noroc tip „Slot Machine”, ar fi modificat setările dispozitivului, ar fi introdus puncte şi ar fi solicitat ulterior plata acestora. Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost de 3.050 de lei.

Prin rechizitoriul întocmit în cursul lunii iunie 2017, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cele două persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „acces ilegal la un sistem informatic” şi „fraudă informatică”.

IPJ Mures / Foto: colaj