Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Sighişoara au oprit pe strada Consiliul Europei, din municipiul Sighişoara, un autoturism, condus de o femeie, de 36 de ani, din judeţul Covasna.

În urma controlului efectuat de poliţişti, s-a stabilit că femeia transporta în interiorul autoturismului 1.000 de litri de lichid cu miros puternic de alcool, transportat în recipiente de plastic fără a avea aplicate etichete de marcaj fiscale.

Conducătoarea auto a declarat poliţiştilor faptul că a transportă cantitatea de 1.000 litri alcool, fără acte de proveniență a mărfii, din localitatea Bistrița, în Brașov. În vederea continuării cercetărilor, lichidul cu miros puternic de alcool a fost sigilat şi  ridicat în vederea confiscării iar autoturismul a fost pus sub sechestru asigurator.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Mureş au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, respectiv pentru infracţiunea de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.

Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore.

IPJ Mures / Foto cop: colaj