7.5 C
Targu Mures
luni, ianuarie 17, 2022
Acasă Stiri A fost CAPTURAT detinutul evadat!

A fost CAPTURAT detinutul evadat!

Identificare și capturare deținut

Persoana privată de libertate, Luca Teodor Iulian, care în data de 28 septembrie 2017 nu a revenit din permisiunea de ieșire din penitenciar cu durata de 24 de ore, a fost identificat și capturat în data de 29.09.2017 în jurul orei 14, de către lucrătorii Inspectoratul Județean de Poliție Mureș.

Acesta, a fost capturat în raza localității Târgu-Mureș și predat escortei Penitenciarului.

În legătură cu fapta săvârșită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanșa procedura disciplinară și în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că neprezentarea nejustificată a persoanei condamnate la locul de deținere, la expirarea perioadei în care s-a aflat legal în stare de libertate se consideră evadare, menționăm că aceasta se pedepseste, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pedeapsa aplicată pentru infracțiunea de evadare se adaugă la restul rămas neexecutat din pedeapsă la data evadării. Totodată, administrația locului de detinere va dispune măsurile disciplinare prevăzute de legislația în vigoare pentru astfel de situații, precum și analizarea acestuia în cadrul comisiei de reindividualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever.

Sursa: comunicat Penitenciar Tirgu Mures / Foto: colaj