Primarul-inculpat Dorin Florea este acuzat de abuz in serviciu pentru neintroducerea pe ordinea de zi a sedintei consiliului local Tirgu Mures, a nu mai putin de 9 proiecte propuse de consilierii Partidului Oamenilor Liberi (POL), desi acestea indeplineau toate conditiile legale pentru a fi incluse.

“Pe ordinea de zi inițială erau toate proiectele noastre, primarul le-a tăiat și și-a făcut propriul convocator, pentru că a crezut că el e șeful, că până acum lucrurile așa se întâmplau. Adică aveai un proiect de lege, erai un partid de opoziție sau nu, mergeai la primar, negociai: ”Pune-mi și mie proiectul că o să-ți votez eu nu știu ce…”. Noi nu vrem să facem așa, plângerea penală pe care o vom face la DNA se bazează pe articolul 297 din Codul Penal care se referă la abuzul în serviciu prin care se îngrădește exercitarea unui drept al unei persoane, ori creează pentru aceasta o situație de inferioritate, pe temei de apartenență politică.”, a precizat consilierul POL, Radu Bălaș, in conferinta de presa.

O a doua plangere penală in rem, se refera la refuzul angajatilor primariei Tirgu Mures – probabil tot la indemnul primarului-inculpat -, de a pune la dispoziția consilierilor POL informatiile de interes public ce tin de administrarea orasului.

Aici puteti viziona toate acuzele aduse de consilierii POL in conferinta de presa tinuta ieri.

Conferință de presă | Sajtótájékoztató

Conferință de presă | Sajtótájékoztató

Posted by Partidul Oamenilor Liberi – Tîrgu Mureș on 27 Septembrie 2017

Sursa: RTM / POL – Tîrgu Mureș