SURPRIZE, SURPRIZE! Desi s-a semnat contractul pentru reconstructia pistei si toate partidele, UDMR+PSD+PNL Mures, au sarit sa isi aroge meritele, aeroportul Transilvania Tirgu Mures va fi functional cel mai devreme in vara anului 2018?

Încetul cu încetul aflăm de ce a fost nevoie de lanțul erorilor administrative comise de Consiliul Județean Mureș cu aportul UDMR+PSD+PNL Mures. Din postările noastre anterioare putem contabiliza următoarele întârzieri: 8 luni din cauza ascunderii problemelor pistei, 4 luni din cauza creditului neaprobat, 1 – 2 luni din cauza caietului de sarcini întocmit greșit, 1 – 2 luni din cauza ”clarificărilor” legate de licitație. Se știa de la început, cât de important este să nu se depășească termenul autorizației (decembrie 2017). Dacă aceste întârzieri nu ar fi apărut, lucrarea deja putea să fie terminată.

Acum trebuie să se mai constituie garanția lucrării  care durează 8 zile(!) PRIETENII ȘTIU DE CE, și surprize, surprize, se va depăși termenul de expirare al autorizației aeroportului. Așadar, nu a mai fost ”necesară” contestația perdanților pentru această depășire.

Astfel aeroportul va rămâne fără autorizație (va deveni aeroport sportiv), în ciuda banilor cheltuiți. Nu avem nici un motiv de bucurie. Nu mai vrem amăgiri prin declarații mincinoase cu care ne-au obișnuit edilii mureșeni. Vrem să știm exact, ce se va întâmpla după ce expiră autorizația aeroportului!!!

S-a semnat contractul! Prima sansa REALA pentru aeroport functional la inceputul anului 2018!?

În articolul în limba maghiară, în ultimele rânduri, “managerul” aeroportului Peti ne precizează clar că ”astfel vom putea obține certificatul european de aviație, iar din vară vom putea zbura din nou de pe aeroportul târgumureșean” DE CE NUMAI DIN VARĂ??? – Nyártól újra repülhetünk Marosvásárhelyről

Cine sunt călăii Aeroportului Transilvania?

După ce doamna Lokodi (UDMR) împreună cu domnul Runcan au avut rezultate bune între anii 2008 și 2012, a urmat șefia domnului Dobre (PNL) la Consiliul Județean Mureș și numirea mai multor persoane la conducerea aeroportului. În 2014 pesedistul clujean Ioan Rus, Ministrul Transporturilor din Guvernul Ponta, a făcut șah-mat pe mureșeni. A elaborat MasterPlanul 2014 prin care a garantat dezvoltarea aeroporturilor din Cluj și din Sibiu, și a scos Aeroportul Transilvania de pe harta României.  Echipa UDMR-ului, care a stat aproape permanent cu PSD-ul la guvernare nu și-a ridicat vocea niciodată împotriva acestei ipocrizii guvernamentale. Evident, și UDMR-ul avea conducerea la Cluj, deci interesele de acolo erau mult mai importante decât cele ale maghiarimii din zona Târgu Mureșului. După plecarea lui Dobre s-a format coaliția UDMR-PSD la Consiliul Județean Mureș, ceea ce explică pasivitatea edililor mureșeni în fața problemelor agravante.

Cum să se opună UDMR-iștii partenerilor de coaliție?

Nicicum. Pactul este făcut pe plan local și pe plan național, deci toată lumea trebuie să se conformeze. Dacă vor, mureșenii pot să meargă la Aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca. Ne putem întreba de ce nu se fac cercetări penale prin care să se găsească vinovații pentru această situație? Evident, în perioada penelistă a lui Dobre, dar și în perioada iunie – noiembrie 2016, când aeroportul a funcționat cu o pistă neconformă, atât la șefia Consiliului Județean Mureș cât și la conducerea Aeroportului Transilvania au perindat mai multe persoane din UDMR, care ar răspunde penal dacă s-ar afla adevărul. Deci toate cele trei partide mari implicate în conducerea aeroportului, adică UDMR, PSD și PNL au interesul să nu se afle adevărul, să nu fie tras nimeni la răspundere, să rămână Aeroportul Transilvania închis cât mai multă vreme. Fără șanse de dezvoltare. Caracatița UDMR-PSD-PNL a distrus Aeroportul Transilvania. Ne mai putem întreba, oare de ce nu intervine POL-ul, cu posibilitățile sale modeste din Consiliul Local Târgu Mureș pentru salvarea aeroportului? Stim că nu primăria este direct raspunzatoare pentru aeroport, dar oare consilierii locali chiar nu au niciun interes pentru acest subiect extrem de important pentru târgumureșeni?!

Sursa: Save Transylvania Airport / Foto: colaj