7.5 C
Targu Mures
luni, aprilie 22, 2024
Acasă Stiri Judecatorii au decis in cazul medicului Benedek, acuzat de ultraj!

Judecatorii au decis in cazul medicului Benedek, acuzat de ultraj!

In aceasta seara, judecatorii de la Tribunalul Mures au decis punerea sub control judiciar pe o perioada de 30 de zile a medicului Benedek Imre, acuzat de ultraj. Acesta poate depune contestatie la decizie.


Cunoscutul medic muresean, dr. Benedek Imre, a fost incatusat ieri, pe o strada din Tirgu Mures, dupa ce a bruscat cativa politisti. Surse judiciare au confirmat deschiderea unui dosar de ultraj pe numele medicului.

„Avem dosar de ultraj inregistrat, dar inca nu am informatii cu privire la ceea ce se intocmeste in dosar. Am primit informatii de la sediul Parchetului cum ca se fac verificari pe sesizare. Nu are incă nicio calitate ca sa-i dam numele medicului. Avem un dosar pe ultraj pentru care se fac acte preliminare,” a declarat pentru RTM Purtătorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Tirgu Mures, Ileana Georgescu.

Inainte de incidentul de ieri, cu cateva zile in urma, dr. Benedek Imre a avut un accident rutier in zona Platoul Cormesti din Tirgu Mures, in care acesta nu ar fi acordat prioritate si a lovit un autoturism care circula regulamentar. Medicul a refuzat inmanarea asigurarii auto, drept urmare a fost invitat la politie pentru clarificarea situatiei.

Acesta s-a deplasat ieri la politie, unde s-a constatat ca nu detine asigurare auto valabila. Intr-un moment de tensiune, medicul a devenit violent si a intrat in altercatie cu politistii care l-au incatusat.

Ziarul Kozpont, care este detinut de familia Benedek, relateaza probabil punctul de vedere al medicului acuzat:

“Cardiologul, spune ca i s-a comunicat scurt şi concis, şi nu prea politicos, că datorită expirării asigurării obligatorie RCA, i se va suspenda permisul pe o perioadă de 90 de zile, apoi unul dintre cei trei poliţişti prezenţi s-a aplecat, şi a început să demonteze plăcuţa de înmatriculare a maşinii, probabil neavând altceva mai bun de făcut. În acel moment, Benedek a făcut un pas spre poliţistul aplecat (dar nu l-a pălmuit, cum susţine portalul maszol.ro, şi nici nu l-a atins cu piciorul, cum sugereaza unii cu ochi de radar, pe baza înregistrărilor video), după care poliţistul a sărit ca ars, şi l-a încătuşat pe medic (care ulterior a fost reţinut timp de cateva ore pentru “comportament agresiv”). Era oare nevoie de aşa ceva? I-o fi fost teamă că profesorul de aproape şaptezeci de ani îl va agresa, sau va fugi, mai ceva ca Usain Bolt la olimpiadă? Puţin probabil, şi pe deasupra acţiunea avuse loc pe strada Boros Tamás, la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei, după cum se vede pe înregistrările video. Apropo: nimeni nu consideră ciudat, că o astfel de acţiune cotidiană, banală (o încătuşare în apropierea Poliţiei nu este ceva nemaiîntâlnit, ceva ieşit din comun) a fost filmata simultan de doi indivizi, din unghiuri diferite?” 

Renumitul cardiolog muresean nu se afla la prima abatere de acest gen. Acesta, in luna noiembrie 2008, a mai avut o altercatie cu politistii, dupa cum relata presa la acea vreme: Fratii Benedek, intâlnire cu scântei cu politistii mureseni.

MS / Video: surse