Semnează petiția #SePoate, petiția sindicaliștilor ceferiști! Semnează pentru un transport civilizat pe calea ferată AICI. Această petiție a fost lansată de cea mai mare Federație Sindicală a ceferiștilor din România, Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

De ce s-a lansat această PETIȚIE?
Pentru că transportul feroviar, atât cel de călători cât și cel de marfă este aproape de faliment, iar infrastructura – șinele de cale ferată – veche, uzată tehnic și moral, transformă călătoria cu trenul într-un calvar.

Cât de rea este astăzi situația transportului feroviar?
Vizionați filmul de mai jos și veți înțelege care este situația reală a acestui sector economic. Cuvintele sunt de prisos.

Aveți răbdare 5 minute și vizionați cel de-al treilea episod al serialului nostru! Până la toamnă vom spune, de la toamnă…vom face! Ceferiștii țin la profesia și la locul lor de muncă! Calea ferată este un sector strategic, iar acest subiect trebuie să facă parte din PROIECTUL DE ȚARĂ care va fi finalizat anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri! Calea ferată va fi în acel Proiect, pentru că acolo îi este locul!

Posted by Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane on 2 August 2017

Concret, unde trebuie investit?
Modernizarea infrastructurii, așa încât vitezele cu care circulă trenurile să crească semnificativ, achiziția de vagoane, locomotive sau rame noi pentru transportul civilizat al călătorilor, modernizarea gărilor României.

Cine va fi beneficiarul acestor investiții?
Beneficiarul direct va fi cetățeanul român. Priviți mai jos cum arată astăzi o gară românească în care s-au investit sume pentru modernizare.

Stația terminus a călătoriei noastre prin gările României a fost Aradul, o gară modernizată care funcționează astăzi la standarde europene. DA, #sepoate! Cuvintele sunt de prisos, iar comparația este cu adevărat suverană! Dacă la Arad se poate, atunci se poate în toată România!

Posted by Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane on 1 Septembrie 2017

Care este următorul pas, după strângerea acestor semnături?
Semnăturile vor fi predate la Guvern și la Palatul Cotroceni, iar cei aflați în funcții de conducere vor trebui să pună imediat la punct un plan de salvare a transportului feroviar românesc.

Cât de importantă este semnătura dumneavoastră?
Extrem de importantă. S-a dovedit, în toții anii care au trecut, că doar atunci când ne-am unit în jurul unui proiect comun, noi, românii, am reușit să punem suficientă presiune pe conducători, așa încât chestiunile importante pentru noi să fie trecute pe agenda de dezvoltare a României.

Dacă îți dorești un transport civilizat pe calea ferată, dacă ai decis că inițiativa noastră poate primi și sprijinul tău, SEMNEAZĂ PETIȚIA ȘI DISTRIBUIE! Fiecare semnătură este foarte importantă! Aveți încredere, #sepoate!
Îți mulțumim!