Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au confiscat lemn în valoare de peste 28.000 de lei şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureş au efectuat mai multe controale pe linie silvică, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Braşov, la două societăţi comerciale cu sediul în localităţile Jabeniţa şi Reghin, ambele societăţi comerciale fiind reprezentate de aceeaşi persoană.

La controlul efectuat de poliţişti, s-a urmărit provenienţa materialului lemnos, iar cu această ocazie s-a constatat că una dintre societăţile comerciale nu a respectat prevederile legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a  materialului lemnos, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale, în cuantum de 5.000 de lei.

Cu ocazia aceluiaşi control, a reieşit faptul că cea de-a doua societate comercială a expediat materiale lemnoase, din locurile identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienţei legale. În consecință, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au confiscat cantitatea de 82,27 metri cubi de lemn lucru răşinoase, în valoare totală de 28.700 lei. 

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva