In urmă cu câteva zile, trei voluntari din Marea Britanie au suferit un accident rutier grav pe DN15A. Unul dintre ei, în stare gravă, a fost adus la spitalul din Tîrgu Mureș.

“Am ajutat la repatrierea lui in Londra. A venit o ambulanță aeriană la aeroportul din Târgu Mureș (care oficial este închis), noi am transportat pacientul englez in stare foarte gravă la aeroport,” spune managerul Ambulanta Samaritanus Tirgu Mures, Horatiu Varga.


Accident grav pe DN15 A: 3 voluntari englezi se lupta pentru viata, iar unul a decedat! – Pentru una dintre victime s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD, care a aterizat pe DN 15A pentru a prelua rănitul și a-l transporta la o clinică de specialitate din Târgu Mureș.

„Pacientul provenind din accidentul rutier din județul Bistrița este, în acest moment, internat în Secția clinică Anestezie Terapie Intensivă. În cursul zilei de ieri a fost detubat și în acest moment este stabil hemodinamic și respirator. Este treaz și conștient. A suferit o hemoragie subarahnoidiană minimă, prezintă fractură de scapulă, fractură de coloană C1 L4 și i s-a aplicat un guler cervical,” a declarat pentru RTM purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Tîrgu-Mureș, Mariana Negoiță.

O mașină în care se aflau patru cetățeni britanici a fost implicată, joi dimineață, într-un accident de circulație produs pe DN 15A, care leagă Bistrița de județul Mureș, în apropierea unei treceri la nivel cu calea ferată, șoferul decedând pe loc și pasagerii, răniți grav.

 

MS / Foto: Ambulanta Samaritanus