Update ora 12.00: Contractul a fost semnat astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, şi administratorul PORR Construct SRL, Klaus Belckenwegner, la aproape 10 luni de la suspendarea curselor, din cauza problemelor la calea de rulare.


Astazi, 19 septembrie, ora 11.00, la sediul aeroportului Transilvania Tirgu Mures, va fi semnat contractul cu Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, pentru reparatia pistei, deoarece nu au fost depuse contestatii in urma licitatiei.

In 7 septembrie 2017, s-a efectuat procedura de achiziţie publică având ca obiect „RK suprafețe de mişcare şi RESA (inclusiv instalaţii aferente )” – la Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureş a fost desemnată câştigătoare Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL. Valoarea de atribuire, în urma ofertei depuse de societatea comercială, este de 53.535.999,28 lei (cu TVA inclus).

Conform documentaţiei tehnice, lucrările prevăzute a fi efectuate vizează: reparația pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare –debarcare, refacere drum platformă, lucrări de marcare a suprafețelor de mișcare, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj și instalații electrice, lucrări de terasamente.

Lucrările vor trebui efectuate în termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrării, din care 10 zile pentru mobilizare și 98 de zile pentru executarea lucrărilor).


În data de 17 noiembrie 2016, conducerea Aeroportului “Transilvania” din Târgu Mureş a anunţat că singurul operator low-cost care folosea regulat acest aeroport a decis să îşi mute temporar toate cursele pe Aeroportul din Cluj-Napoca, la vremea respectivă însemnând 23 de sosiri săptămânale şi 22 de plecări. Ulterior, compania aeriană a decis să nu mai revină la Târgu Mureş până când pista aeroportului nu va fi reabilitată. Conducerea CJ Mureş a precizat, marţi, că există deja o serie de operatori aerieni interesaţi de Aeroportul “Transilvania”. – informeaza agerpres.ro


Între timp constatăm cu durere, că deși unii fac GREVA FOAMEI și pentru finanțarea unui monument istoric, PARLAMENTARII MUREȘENI nu au făcut absolut nimic pentru finanțarea Aeroportului Transilvania! RUȘINE GRUPULUI PARLAMENTAR MUREȘEAN pentru pasivitatea cu care abordează problema aeroportului!!! RUȘINE!!! – Save Transylvania Airport

MS / Foto: colaj