Astazi, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, dintre care doi sunt din judetul Mures:

ORMENIȘAN ROMEO – MARIN, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sîncraiu de Mureș, județul Mureș

INCOMPATIBILITATE – În perioada 01 octombrie 2015 – 29 decembrie 2016, a deținut și a exercitat simultan funcția de inspector la Direcția Tehnică din cadrul primăriei Tîrgu Mureș și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sîncraiu de Mureș, județul Mureș, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. a) și art. 97, alin. (1) și alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003.

IGNAT GHEORGHE, consilier local al orașului Ungheni, județul Mureș

INCOMPATIBILITATE – În perioada 15 februarie – 24 iunie 2016, a deținut și a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului orașului Ungheni, județul Mureș (consilier personal în cadrul cabinetului primarului), încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Sursa:integritate.eu / Foto: