Si in judetul Mures furtuna a provocat pagube. Din fericire nu au fost anuntate victime pana la aceasta ora.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, sunt afectați 725 de abonați din localitățile Pădureni, Mura Mare, Mura Mică, Iara, Sângeru de Pădure, Ilioara, 1.136 din comuna Saschiz, 457 de consumatori rămânând fără alimentare cu energie electrică în localitățile Stânceni, Ciobotani și Meștera și 539, în orașul Miercurea Niraj.

Începând de duminică seara, când județul Mureș s-a aflat pe avertizare de Cod Galben și mai apoi pe Cod Portocaliu, echipele Electrica au mai intervenit în localitățile din zona orașului Sărmașu de Câmpie, precum și în mai multe localități situate în defileul Toplița-Deda.

In Ludus, acoperisul stadionului a fost smuls si purtat de vant zeci de metri. De asemenea mai multe masini au fost avariate de tigle si caramizi cazute de pe acoperis.

Va reamimtim de avertizarea ANM: ATENTIE! S-a emis cod portocaliu pentru Mures: Furtuni PUTERNICE cu vant de peste 90 km/h! Vezi zonele vizate….

În urma furtunilor din judeţului Mureş, au mai fost semnalate două acoperişuri smulse de vânt la Petelea, cel puţin patru arbori căzuţi în Târgu Mureş şi avarierea unei linii de medie tensiune, tot la Petelea.

Trenul Interegio145, oprit între Stânceni şi Lunca Bradului din cauza unor brazi doborâţi!

In Defileul Topliţa-Deda, un brad căzut pe DN 15, la Ciobotani, a blocat un sens de mers, la fel întâmplându-se şi pe Drumul Judeţean Sânmartinu de Câmpie- Crăieşti, unde mai mulţi arbori au căzut pe carosabil şi au blocat circulaţia rutieră.

Foto/video: Norbert D.