Din pacate si-au dat seama de necesitatea unui astfel de sistem doar dupa ce au murit 8 oameni si alte cateva sute au fost ranite… Furtuna violenta in vest: 8 oameni au murit si mai multi sunt raniti! – VIDEO

Un sistem integrat de alertă pentru avertizarea populației înaintea situațiilor de risc major este binevenit, iar în câteva zile vom avea soluția și foarte repede implementarea ei, a declarat, luni, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Adrian Diță.

“Astăzi (luni, 18 septembrie 2017, n.r.), la ora 15:00, vom avea un Grup de lucru la ANCOM și, în cel mai scurt timp posibil vom putea vorbi de un un astfel de sistem de alertă. Probabil, vorbim de săptămâni, depinde de niște elemente tehnice care vor fi discutate astăzi și în zilele imediat următoare, astfel încât să fim în măsură să avem o analiză obiectivă și să putem demara tot procesul care va presupune punerea în utilizare a acestui sistem integrat. Orice sistem de alertă este binevenit și este o soluție care ține cont de dezvoltarea tehnică și tehnologică. Este un element despre care se discută de ceva vreme și sunt deja datele concrete pentru a le pune în practică. Știu de aceste discuții, eu sunt aici de patru luni, iar ideea este că acest element este de astăzi pus pe masă. Concret, suntem în ipostaza în care în câteva zile vom avea soluția și foarte repede implementarea ei”, a afirmat, la Digi 24, președintele ANCOM.

Întrebat cum va funcționa sistemul în mod concret, șeful ANCOM a precizat că, în funcție de gravitatea fenomenelor meteo Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va declanșa procedurile necesare.

“În funcție de informațiile care vin de la instituțiile de specialitate care vor putea să anunțe un Cod roșu, un Cod portocaliu sau alte elemente de tip meteo și în funcție de gravitatea lor, vor fi transmise către cei care gestionează situațiile de urgență. Având aceste platforme, Inspectoratul va declanșa procedurile necesare printr-un contact direct pe care îl au cu aceste mecanisme conexe, de la operatori”, a explicat președintele ANCOM.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj