Oare se vor alege cu dosar penal si persoanele din primaria Tirgu Mures care se ocupa de organizarea concertelor “gratuite” care tin pana tarziu in noapte si care deranjeaza mii de targumureseni din zona?!

Chiar nu se gandeste nimeni ca poate nu toti locuitorii din zona in care se realizeaza concertele “gratuite” doresc sa asculte bubuielile lor pana in zorii zilei. Poate exista oameni bolnavi sau copii mici care nu prea au nevoie de “noptile albe” organizate de primaria Tirgu Mures, iar singura lor “vina” este ca locuiesc in cartierele din apropierea scenelor. Oare acest lucru nu este la fel de grav ca disconfortul creat de un vecin care da muzica tare?!

Da, stim! Pe strada lor – in zona Platoul Cornesti – si-au pus indicator care sa le asigure linistea si nici nu se organizeaza concerte in zona:

Aviz amatorilor de petreceri la ore târzii, care îşi deranjează vecinii! Dacă poliţia v-a amendat deja şi vă sună din nou la uşă, câteva ore mai târziu, pentru că tot nu aţi dat muzica mai încet, riscaţi să vă alegeţi cu un dosar penal. Poliţiştii vor să modifice legea pentru că a devenit clar pentru toată lumea că o simplă amendă nu rezolvă, întotdeauna, problemele.

Nici nu mai poate fi vorba de odihnă, când, în miez de noapte, muzica răsună ca la concert, în holul unui bloc din capitală. Degeaba fac vecinii plângere la poliţie. Petrecăreţii continuă să asculte muzica dată la maximum.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: „Sunt situații de genul acesta când de cele mai multe ori un bloc întreg sună la 112. După ce pleacă polițistul petrecerea se reia, mai departe nu prea mai este nimic de făcut. Cred că ar putea să existe discuția în care ducem acest abuz în planul penal”.

Cu alte cuvinte, cei care nu se opresc din chefuit nici după ce sunt amendaţi riscă dosar penal. La MAI au ajuns în ultima lună peste 200 de mesaje de la poliţiştii din ţară, care cer modificarea legii astfel încât să le fie mai uşor să gestioneze problemele din teren. Unele dintre schimbările cerute de poliţişti s-au inspirat din recentele scandaluri în care au fost implicaţi oameni cunoscuţi în România, care i-au ultragiat pe poliţişti.

Agenţii vor însăprirea legii pentru cetăţenii fără respect. Mai precis, cine jigneşte sau îi arată semne obsecene unui poliţist să se aleagă cu dosar penal. Acum legislaţia prevede ca infracţiuni doar ameninţarea şi lovirea unui agent.

Sursa:digi24.ro / Foto: colaj