UPDATE ora 20.00 –  Nou bilanț IGSU: Opt persoane decedate și 67 rănite în urma furtunii din vestul țării


Update ora 18.15 – informare Administratia Nationala de Meteorologie:

ATENTIE! S-a emis cod portocaliu pentru Mures: Furtuni PUTERNICE!

Județul Mureș: Târgu Mureș, Miercurea Nirajului, Reghin, Sarmașu, Ungheni, Acățari, Aluniș, Băla, Band, Batoș, Beica de Jos, Bereni, Brâncovenești, Breaza, Ceuașu de Câmpie, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Corunca, Cozma, Crăciunești, Crăiești, Cristești, Deda, Eremitu, Ernei, Fărăgău, Gălești, Gheorghe Doja, Glodeni, Gornești, Grebenișu de Câmpie, Gurghiu, Hodac, Hodoșa, Ibănești, Iclănzel, Ideciu de Jos, Livezeni, Lunca, Lunca Bradului, Mădăraș, Măgherani, Miheșu de Câmpie, Pănet, Papiu Ilarian, Păsăreni, Petelea, Pogăceaua, Râciu, Răstolița, Rușii-Munți, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureș, Șăulia, Șincai, Solovăstru, Stânceni, Suplac, Suseni, Tăureni, Valea Largă, Vărgata, Viișoara, Voivodeni, Zagăr, Zau de Câmpie;

Se vor semnala : intensificări ale vântului ce local vor depăși la rafală viteza de 90 km/h care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice,, grindină de dimensiuni mici, averse ce vor cumula 15 – 20 l/mp, informeaza ANM.

Valabil de la : 17-09-2017 ora 18:20 până la : 17-09-2017 ora 19:30


Speram ca judetul Mures sa fie ocolit, desi se anunta furtuni in urmatoarele zile:


UPDATE: 5 persoane au murit şi 26 au fost rănite, conform ISU Timiș.


O furtună violentă în Timișoara, care nu a durat mai mult de jumătate de oră, a lăsat în urmă un bilanţ dezastruos: 4 persoane au murit şi 12 au fost rănite, conform ISU Timiș.

Două decese s-au înregistrat în Timişoara şi două la Buziaş, fiind vorba despre două persoane surprinse în parc. Situaţia este în dinamică şi peste 140 de pompieri intervin în judeţ.

Furtună și în Arad – Acoperişurile mai multor clădiri din municipiul Arad au fost avariate de o vijelie puternică, duminică după-amiază, iar zeci de copaci au fost rupţi şi au căzut pe autoturisme sau pe drumuri, îngreunând circulaţia. Toate unităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au fost alertate şi intervin, situaţia fiind similară în tot judeţul, în urma unei furtuni care a durat câteva minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, zeci de apeluri au fost înregistrate la 112 în numai câteva minute, oamenii solicitând ajutor în urma distrugerilor provocate de furtună.

Si in Caraş-Severin vântul puternic a smuls, duminică după-amiaza, în mai multe localităţi acoperişuri de case şi a prăbuşit mai mulţi copaci. 

‘Au fost smulşi mai mulţi copaci care au căzut pe carosabil, la Izgar, Berzovia, Măureni, Gherteniş şi la Reşiţa. În ceea ce priveşte localităţile fără curent electric, nu s-a putut lua legătura, deocamdată, cu reprezentanţii ENEL’, a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin.

Sursa:stirileprotv.ro/agerpres.ro/accuweather.com / Foto-video: youtube