Doi bărbaţi din judeţul Mureş, pe numele cărora erau emise mandate de urmărire naţională şi internaţională, fiind condamnaţi la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori, au fost depistaţi de poliţiştii din judeţele Mureş, Cluj şi Harghita, în urma unei acţiuni de amploare, a anunţat vineri Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Potrivit unui comunicat al IGPR, la data de 13 septembrie poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au desfăşurat o acţiune, pentru identificarea şi reţinerea a doi bărbaţi, de 33 şi 38 de ani, ambii din judeţul Mureş, pe numele cărora, în cursul lunii iunie, Tribunalul Mureş a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional şi trafic de minori.

“Persoanele în cauză se sustrăgeau de la executarea pedepselor, acestea fiind date în urmărire atât la nivel naţional, cât şi internaţional, încă din cursul lunii iulie a.c.. În fapt, cei doi bărbaţi, au supus persoanele vătămate unor corecţii fizice şi le-au exploatat sexual pentru a obţine foloase ilicite, creând o structură infracţională în care fiecare ar fi avut un rol prestabilit, raportat la persoanele vătămate. Cu sprijinul poliţiştilor de la Cluj, unul dintre bărbaţii urmăriţi, de 38 de ani, a fost identificat şi reţinut într-o staţie Peco, din localitatea Luncani, judeţul Cluj. În acelaşi timp, pe raza judeţului Harghita, a fost identificat şi cel de-al doilea urmărit, de 34 de ani, într-o locuinţă situată în localitatea Remetea’, a arătat IGPR.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR, iar cei doi bărbaţi sunt încarceraţi în Penitenciarul Târgu Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto:obns.ro