Fereşte-ne, Doamne, de tragedii!

Din totalul cladirilor unitatilor de invatamant din judetul Mures, 50 au ramas si la ora actuala fara autorizatie impotriva incendiilor, printre acestea regasindu-se si licee de renume din Tirgu Mures. Efectuarea de exercitii de evacuare la incendii este obligatia conducerilor de scoli sa le planifice si sa le organizeze semestrial, la fel si indeplinirea conditiilor de autorizare, impreuna cu cei responsabili prin lege.

“Astfel, în județul Mureș există 88 de școli autorizate și 503 care nu necesită autorizarea și 50 sunt fără avize, din totalul de 641 de unități școlare existente. Legal, aceste exerciții de evacuare, este obligația conducerilor școlilor să le organizeze și să le execute semestrial. Cu ocazia controalelor de prevenire ce le facem, se execută aceste activități cu personalul și mai ales, cu copiii din școli. Pentru nereguli, în acest an am aplicat sancțiuni la 5 unități școlare,” a declarat pentru RTM seful Inspectiei de Prevenire din cadrul ISU Mures, colonelul Mihai Palacean.

Cu toate acestea, cei responsabili prin lege – adica primaria Tirgu Mures plina de angajati super-calificati, de la cap pana la coada -, parca intrand timpuriu in campanie electorala, se ocupa cu lucruri de genul “amintirilor din zona periurbana” si alte bazaconii, nu atat de “neimportante” ca siguranta copiilor nostri in scoli! 

MS / Foto:colaj