Se pare ca nu doar noi avem probleme cu ABA Mures, societate de stat de la care isi trage partea leului (multe mii de lei) consilierul local socialist Cristian Bratanovici, cel care se afla la carma acesteia. Daca la noi nu au fost in stare sa repare de mai bine de un an Podul de pe Poklos, iata ca nici in alte parti nu sunt prea laudati…

Primarul Daniel Tudor Mihalache, spune că în prezent orașul Copșa Mică cumpără apă brută dintr-o sursă care aparține tot ministerului, iar prețul este cel impus de lege: 50 de lei pentru 1000 de metri cubi, fiind vorba de cel mai mare preț plătit în România pentru o apă care de fapt nu este potabilă.

Mai mult, administratorul acelui baraj (ABA Mureș) dorește să impună un tarif de 6 ori mai mare pentru niște servicii pe care nu le prestează: pentru o apă brută neconformă (care pute). Barajul nu este întreținut și sursa de apă nu este în zona de protecție. Pentru aceste pretenții absurde ne judecăm în instanța. Încercăm imposibilul, cum ar fi să trecem apa de proastă calitate printr-o stație improprie, pe care am moștenit-o de la defuncta societate metalurgică din oraș și o folosim. Evident că, pentru că nu avem stație și de epurare tot același minister prin același administrator ne amendează lunar pentru deversările în Târnavă. Ca totul să fie perfect pentru autorități, e posibil să pierdem în instanță cu ABA Mureș! Și să avem și cea mai scumpă apă nepotabilă din România. Apoi plătim datorii pe care nu le-am făcut noi, plătim deversări pentru că nu am finalizat proiectul și … cumpărăm cea mai scumpă apă!”, argumentează edilul din Copșa Mică.

Primarul a anunțat, joi, că intenționează să plece într-un marș pe jos spre capitală, dorind astfel să atragă atenția autorităților centrale cu privire la problema apei potabile din localitate.

Foto:colaj