Poliţistul în vârstă de 25 de ani, acroşat în urmă cu o zi de un TIR, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, în zona localităţii Aciliu, a fost operat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş pentru o ruptură de rinichi şi va suferi şi alte intervenţii chirurgicale, medicii fiind rezervaţi privind starea sa de sănătate, au declarat, marţi, reprezentanţi ai unităţii medicale. 

‘Poliţistul a fost adus ieri (luni, n.r.) cu elicopterul SMURD la SCJU Târgu Mureş. În momentul în care a ajuns, era intubat şi ventilat mecanic, prezenta fracturi multiple, o ruptură de rinichi şi multiple traumatisme. A fost operat la Chirurgie de urgenţă, pentru problema cea mai gravă – ruptură de rinichi – iar acum este în Secţia Clinică ATI. Încă este intubat şi ventilat mecanic. Prognosticul medicilor este destul de rezervat ca urmare a multiplelor traumatisme şi pentru că funcţia rinichiului este afectată. Va mai suferi şi alte intervenţii chirurgicale, fiindcă prezintă leziuni la antebraţ, picior, fracturi costale, fractură de os sacru. Prima operaţie s-a făcut de urgenţă’, a afirmat Mariana Negoiţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul IGPR, poliţistul a coborât pe banda de urgenţă din autoutilitara de serviciu pe care o conducea şi a fost împins de TIR într-un parapet aflat în afara părţii carosabile. 

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj