Dincolo de speranţă şi entuziasmul bobocilor, România ne-a arătat încă o dată, luni, cât de departe suntem de o şcoală normală, în care elevii să aibă în față modele demne de urmat şi să se bucure de condiţii minime de igienă şi siguranţă, titreaza protv.ro

Prima zi de şcoală a fost esenţa haosului din învăţământul românesc: unii copii au început cursurile fără liceu, zeci de şcoli nu au avize sanitare sau de securitate la incendiu, iar noile manuale de clasa a V-a nu există.

În schimb, în faţa lor s-au prezentat politicieni cercetați penal care nu stăpânesc limba română, iar unii directori cred că pot rezolva probleme cu ajutorul vorbelor alambicate, de tip minciuna, de multe ori agramate si fara niciun rezultat.

Cum este posibil sa ai tupeul sa apari in in fata parintilor si elevilor de la un liceu care functioneaza intr-o cladire aflata in stare avansata de degradare, insalubra si pentru care nu ai facut nimic toata vara! Chiar nu va este rusine?!

Da, asta s-a intamplat si la deschiderea noului an scolar de la CN Unirea din Tirgu Mures, dar nu numai. De cine vorbim se poate vedea foarte bine in poza, aliniati frumos.

MS / Foto cop: colaj