În perioada 7-9 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul specialiştilor Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat verificări cu privire la activităţile de expediere de material lemnos fără proveniență legală, către persoane fizice.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii au identificat un bărbat, administrator la o societate comercială, din judeţul Sibiu, care în cursul lunii iunie a.c. a expediat material lemnos, către persoane fizice, de pe raza comunei Iclănzel, fără avize de  însoțire specifice prevăzute de normele silvice legale în vigoare.

Administratorul societăţii a fost sancţionat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei iar cantitatea de 97 m.c. de lemn, în valoare de 9.700 de lei, a fost confiscată valoric.

În aceeaşi perioadă, pe raza localității Tireu, pe marginea drumului forestier, a fost identificată cantitatea de 7,41 m.c. de lemn rotund rășinos. Întrucât cantitatea respectivă nu a fost revendicată, materialul lemnos abandonat a fost confiscat și predat în custodia unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Fâncel.

Tot la aceeași dată, a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, domiciliat în localitatea Hodac, care transporta 7,02 m.c. de lemn rotund rășinos, cu un aviz de însoțire care nu corespundea cantitativ cu materialul lemnos identificat.

Prin urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind confiscată întreaga cantitate de lemn de foc, din specia fag şi predată în custodia Ocolului Silvic Fâncel.

Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală Gornești  au depistat pe raza fondului forestier al localității Ernei, un tânăr, care a tăiat ilegal din pădure 5 arbori de esență stejar. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional iar cantitatea de lemn a fost ridicată in vederea  confiscării.

IPJ Mures / Foto: arhiva