Societatea Română de Pneumologie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş au anunţat, luni, că vor organiza un curs postuniversitar cu participare internaţională, în cadrul căruia vor fi prezentate noile tehnici ale ecografiei în diagnosticarea patologiei afecţiunilor toraco-pleuro-pulmonar. 

Potrivit unui comunicat de presă al UMF Târgu Mureş, cursul va fi organizat în perioada 28-29 septembrie, iar la acesta vor participa lectori de renume din ţară şi din străinătate.

‘Tematica abordată va fi una variată, de actualitate, care se va axa pe indicaţiile, tehnica ecografiei toracice şi pe aspectele normale şi patologice ale patologiei toraco-pleuro-pulmonare diagnosticate cu  ajutorul ecografiei toracice. În acelaşi timp, se vor prezenta indicaţiile ecografiei toracice ca mijloc de ghidare a unor manopere terapeutice şi ca mijloc de diagnostic la ‘patul bolnavului’ în urgenţe şi la pacientul în stare critică. Cursul se va înscrie în activităţile premergătoare unei viitoare organizări a competenţei în ecografia toracică’, a afirmat prof. dr. Gabriela Jimborean, şefa Disciplinei de Pneumologie a UMF Târgu Mureş.
Cursul postuniversitar se adresează medicilor din pneumologie, ATI, medicină internă, cardiologie, imagistică, chirurgie toracică şi abdominală, medicină de familie şi studenţilor, iar cu această ocazie vor fi făcute şi o serie de demonstraţii practice şi vor fi prezentate studii de caz.

‘Cursul postuniversitar de ecografie toracică se va desfăşura în cadrul Conferinţei Grupului de Lucru pentru Ecografie Toraco-Pulmonară şi Patologie Pleurală a Societăţii Române de Pneumologie şi a celei de-a şaptea ediţii a Conferinţei Naţionale de Tabacologie, din perioada 28-30 septembrie. Manifestările ştiinţifice îşi propun să aducă cele mai relevante dovezi în sprijinul conceptului de interdisciplinaritate şi bune practici’, a precizat UMF Târgu Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto: blogumf