Castelul din Sangeorgiu de Mures, care a apartinut contelui Mariaffy, va fi salvat de la distrugere si redat circuitului cultural si turistic. Primaria a cumparat cladirea de la mostenitorii contelui si a atras finantare europeana de peste un milion de euro pentru reabilitarea acestuia. 

Acolo va lua ființă un muzeu etnografic român, maghiar și rom și o bibliotecă. Va fi și un centru turistic, o sală de oficierea căsătoriilor, totodată va deservi și ca loc de expoziții, ocazionale și permanente, concerte simfonice și lansări de carte. Cu această ocazie, după terminarea lucrărilor am dori să reamenajăm și parcul dendrologic, în care să atragem atât familiile locale cât și turiștii, mai ales la băile sărate. De acolo, am dori, ajungând la râul Mureș, să amenajăm și un traseu de biciclete,” a declarat pentru RTM primarul din Sangeorgiu de Mures, Sofalvi Szabolcs.

Edilul a mai precizat ca lucrarile de renovare incep in octombrie si vor dura aproximativ un an. Cladirea castelului Mariaffy, construita in stil eclectic, are 15 incaperi, o sala de bal si o terasa care da spre un parc imens, cu o rezervatie de arbori seculari.

Sursa: RTM / Foto:wikipedia