Juriul festivalului va acorda şapte premii la care se adaugă unul oferit de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI). Pelicula câştigătoare a Prix EFA-Drama va fi inclusă automat în selecţia Premiilor Academiei de Film Europene. „Limba paternă” va concura cu scurtmetraje din ţări ca Franţa, Spania, Marea Britanie, Albania, Turcia şi China.

Filmul prezintă încercarea unei tinere de a-şi întâlni tatăl care a abandonat-o în urmă cu mai bine de 30 de ani. Sub impactul evenimentelor petrecute recent în viaţa ei (moartea mamei şi divorţul), ea încerca să se adune pentru această revedere. Oamenii pe care îi întâlneşte într-un sat din România aflat la intersecţia culturilor germană, maghiară şi română o fac pe Andreea să iasă din starea de confort şi să îşi depăşească limitele.

Cristina Juks interpretează rolul principal în film, iar din distribuţie mai fac parte Berekmėri Katalin şi Korpos Andrȧs, actori ai Teatrului Naţional Târgu Mureş, şi Lucica Titirişcă, Alexandru Stătescu, Alexandru Constantin, Andrei Rotaru şi Avram Icloza.

Scenariul şi regia filmului sunt semnate de Cristina Juks. Pătru Păunescu este directorul de imagine, montajul a fost realizat de Theodora Penciu, iar Sabina Veşteman şi Bianca Veşteman au semnat costumele. Muzica originală este compusă de Cari Tibor.

Sursa:news.ro