Teofilia Juravle (Teli Iacşa) este genul de artist pentru care conexiunea cu publicul său reprezintă totul. Prin lucrările sale a reuşit, de-a lungul timpului, să transmită nu doar emoţie, ci şi energie, puritate, optimism. Acest mod de a privi viaţa a ajutat-o să adune laolaltă oameni cu aceeaşi deschidere, artişti care trăiesc pentru a aduce bucurie celor din jur. Astfel, a apărut ideea unui mic atelier, un loc de creaţie adresat tuturor celor care caută  să aducă în prim-plan frumosul.

“Vorbisem cu bunul meu prieten, Jorj Dimitriu care este meşter olar, să căutăm un spaţiu în Bucureşti. Ne doream un atelier al nostru, un centru în care să desfăşurăm activităţi culturale, sociale ş.a.m.d”, povesteşte artista. “Eu am rude în Banat, aşa că luasem în calcul şi această variantă, dar distanţa era prea mare”.

La nici două săptămâni de la respectiva discuție, Teli a descoperit pe internet un anunţ care i-a atras atenţia: casă de vânzare, în Ţopa, judeţul Mureş, la 8 km de Sighișoara.

”Când am văzut căsuța din Țopa, l-am sunat pe Jorj să îi povestesc, însă o știa deja, pentru că el și Mark, fostul proprietar, se cunoșteau de la târguri. Mark îi povestise de mult de casă și, când a auzit că e de vânzare, Jorj s-a arătat interesat. A fost extrem de entuziasmat să audă că vreau să o cumpăr și chiar am fost împreună să o vedem. Este foarte dedicat proiectului. A zis că ar fi în stare să renunțe la munca lui, pentru un an, ca să o ‘punem pe picioare’. Habar n-aveam că Mark și Jorj se cunosc. La telefon am descoperit că avem câțiva prieteni comuni”, spune Teli.

Micuţa gospodărie din chirpici, cu cerdac din lemn şi muşcate agăţate la streaşină s-a dovedit locul perfect pentru atelierul lor. Și-au dat seama de asta din fotografiile publicate pe Facebook, însă sentimentul a devenit mult mai clar când au văzut casa, în realitate.

Citeste mai mult aici.