O coloană de mașini și motociclete va străbate, în perioada 8-10 septembrie, distanța Ungheni – Iași – Târgu Mureș pentru a atrage atenția autorităților centrale cu privire la importanța realizării autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

Timp de două zile, reprezentanții societății civile vor protesta în acest fel pentru ca estul să fie legat de vestul țării prin intermediul unei autostrăzi.

“Ne dorim ca această țară să se îndrepte într-o direcție bună și să se facă deîndată demersurile de a se urgenta, prin norme democratice, construirea acestei autostrăzi. Autostrada Unirii, așa cum o numim noi, este esențială pentru toți românii. Moldova este a României. Este un proiect lansat în 2007. De atunci nu s-a întâmplat nimic. S-au cheltuit doar bani pentru studiul de fezabilitate. Cred că acest proiect a fost uitat undeva într-un sertar al celor care conduc țara”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Mircea Manolache, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Potrivit organizatorilor, în prima zi a evenimentului, coloana va merge la Ungheni și retur, plecarea spre Târgu Mureș fiind programată sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 7.00, din Piața Unirii Iași. Coloana de mașini va merge pe traseul Iași — Târgu Neamț — Borsec — Tulgheș — Ditrău — Gheorghieni — Târgu Mureș.

“Această Autostradă va ajuta foarte mult dezvoltarea economică a zonei, care a rămas în urmă din toate punctele de vedere. Este valabil nu doar pentru Iași, ci pentru toată Moldova. Este una dintre cele mai mari acțiuni de acest gen. Demersului nostru ni s-au alăturat motocicliști, mașini mici, autocare, autobuze, chiar și TIR-uri. Vom face o deplasare simbolică pe traseul viitoarei autostrăzi”, a declarat la rândul său Liviu Țigănașu, președintele Asociației Frăția Motoarelor.

Grupul de inițiativă a lansat și un site, iasi-tgmures.info, unde pot fi consultate detalii despre acest marș pentru autostradă.

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj