Va spuneam in 13 iunie (se pare ca zi cu ghinion la propriu) ca  – Peti Andras promite redeschiderea Aeroportului Transilvania in decembrie! Din pacate, a fost o noua pacaleala din partea celui amintit mai sus, individul ocupa functia de administrator al Aeroportului Transilvania, functie platita cu zeci de mii de euro anual desi aeroportul este nefunctional!

Conform celor mai activi militanti pentru redeschiderea aeroportului, Save Transylvania AirportNOUL TERMEN PENTRU TERMINAREA LUCRĂRILOR este IUNIE 2018!

Membrii acestui grup civic verifică în permanență informațiile care sunt vehiculate în spațiul public, și astfel încearcă să deducă realitatea care se ascunde în spatele minciunilor legate de Aeroportul Transilvania. Astfel, am constatat că pe site-ul Wizz Air au apărut cursele de pe TGM începând cu sfârșitul lunii iunie 2018, mai exact după 26 iunie. Am verificat posibilitățile de a rezerva un bilet de la Târgu Mureș spre destinații străine, iar până în 25 iunie se poate face doar de la Cluj, iar după 26 iunie și de la noi. Evident, asta nu este o certitudine privind terminarea lucrărilor, dar oficialii Wizz Air, pe baza informațiilor deținute presupun că până atunci vom avea un aeroport funcțional. Am mai constatat că se va scoate ruta Karlsruhe/Baden-Baden, deci deocamdată e vorba de reducerea rutelor de pe TGM, cu toate că restul aeroporturilor se dezvoltă în continuare.

Referitor la licitația pentru reconstrucția pistei, având în vedere că au mai fost cerute ”clarificări” de către participanți (această informație a apărut și în presă, dar nu știm de fapt de ce nu s-a finalizat licitația care a expirat în 13 iulie 2017, și cât mai durează), ceea ce prelungește cu 1 – 2 luni luarea deciziilor, iar dacă mai luăm în calcul și apropierea iernii, putem enunța că lucrările vor fi începute – cel mai probabil – doar în 2018.

AVÂND ÎN VEDERE INTERESUL MARE AL MUREȘENILOR PENTRU AEROPORTUL TRANSILVANIA, ȘI GREȘELILE FĂCUTE DE CONSILIUL JUDEȚEAN MURES ȘI CONDUCEREA AEROPORTULUI (și cele vechi, și cele noi), AM CERUT TRANSPARENȚĂ TOTALĂ DE LA AUTORITĂȚI. CU TOATE ASTEA, NU PRIMIM INFORMAȚII CLARE ACTUALIZATE, NU SUNTEM INFORMAȚI DESPRE PROBLEMELE CARE CAUZEAZĂ ÎNTÂRZIEREA LUCRĂRILOR. ACEASTĂ SECRETOMANIE ESTE DE FAPT O METODĂ DE A NE MINȚI.

Sursa: Save Transylvania Airport / Foto cop: colaj