Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, joi, referindu-se la situația Liceului Romano-Catolic de la Târgu-Mureș, că în prezent, în România, există tratament egal față de toate minoritățile.

“Avem o situație specială la Târgu-Mureș. Nu este atributul Ministerului Educației Naționale. Cu permisiunea dumneavoastră, după ședința de Guvern, aș vrea să vă prezint câteva soluții care sunt locale. Noi avem, în momentul de față, tratament egal față de toate minoritățile din România. Nu avem o problemă la nivelul Ministerului Educației, este o problemă locală, fiind și un dosar DNA în lucru. Cred că avem o soluție prin care elevii să nu sufere acolo, că până la urmă discutăm de câteva sute de elevi”, a afirmat ministrul Pop.

Va reamintim ca guvernul ungar și-a suspendat sprijinul față de aspirațiile României de a se alătura unor organizații internaționale, cum ar fi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a adăugat secretarul de stat maghiar citat de MTI.

Miercuri seară, premierul Mihai Tudose a declarat că nu crede că Ungaria va strica relațiile diplomatice cu țara noastră, în contextul în care autoritățile țării vecine au declarat că nu vor mai susține România în procesul de aderare la OCDE.

Sursa:agerpres.ro