La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 50 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 58 persoane care lucrau fără forme legale și 110 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 36 agenți economici, din care 9 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, din care 31 de avertismente și 32 de amenzi în cuantum de 247.400 lei și s-au dispus 215 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: construcții, reparații auto, comerț, silvicultură.

Au fost înaintate 3 sesizări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, din care 1 sesizare de constatare a infracțiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și 2 sesizări de constatare a infracțiunii pentru nerespectarea regimului de muncă al minorilor.

ITM / Foto:arhiva