Trei clădiri din Târgu Mureş, aparţinând secţiilor de Pneumologie, Dermato-Venerologie şi Pediatrie ale Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, au fost afectate de arborii doborâţi de vânt, în urma furtunii violente de duminică seara, a anunţat, luni, conducerea unităţii medicale. 

Potrivit sursei citate, la secţia Pneumologie, în urma căderii unui arbore, a fost afectată o ţeavă de gaz, au fost rupte firele care asigurau conexiunea la internet şi telefonie. În curtea acestei secţii a fost avariată o maşină care aparţinea unui angajat al SCJ Mureş.

“Au fost luate măsurile necesare şi, în decurs de două ore, au fost remediate atât problemele legate de alimentarea cu gaz, cât şi conexiunea la telefonie şi internet”, precizează SCJ Mureş, într-un comunicat de presă.

La Secţia Dermato -Venerologie, în urma căderii unui arbore, a fost afectat un tablou electric. S-a intervenit pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a secţiei, urmând ca pe parcursul zilei de luni să fie rezolvată şi problema tabloului electric afectat.

La Secţia Pediatrie, tot în urma ruperii unui arbore, a fost afectată conexiunea la internet şi au fost rupte cablurile de telefonie, prima problemă fiind remediată, urmând ca în cursul zilei de luni să fie rezolvată şi problema funcţionării telefoanelor fixe.

“În afară de cele trei cazuri de mai sus, nu au fost înregistrate pagube la alte secţii/perimetre ale SCJ Mureş”, mai precizează comunicatul de presă.

Mai multe imagini cu prapadul lasat in urma de furtuna – AICI.

SCJ Mureş deţine 16 clădiri în care funcţionează secţii clinice, în municipiul Târgu Mureş.

În municipiul Târgu Mureş au fost semnalaţi cel puţin 12 arbori doborâţi de vânt în urma vijeliei de duminică seara, două sensuri de drum au fost blocate parţial, fiind vorba de Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi Calea Sighişoarei din Târgu Mureş, patru autoturisme au fost lovite de copaci, iar alte două de un stâlp. Nu s-au semnalat victime.

Sursa:agerpres.ro