Va prezentam, in randurile de mai jos, comunicatul Consiliului Judetean Mures in forma trimisa de ei. Speram ca aceste lucruri sa fie reale si mai ales sa fie si puse in practica. Precizam ca declaratia “managerului” SCJM, trimisa impreuna cu acest comunicat, o vom publica intr-un alt material, deoarece contine o serie de neadevaruri pe care le vom prezenta si dovedi la momentul respectiv. – MS

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat ieri în cadrul rectificării bugetului judeţean suma de 1.365.000 lei spitalului judeţean pentru a acoperi o serie de investiţii de urgenţă. Din suma repartizată, 300.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru achiziționarea de echipamente de sterilizare pentru specializările ginecologie și oftalmologie, iar restul sumei pentru achiziționarea a 3 cazane pentru centrala termică, astfel încât să se poată asigura încălzirea adecvată a secțiilor pe perioada iernii.

O altă investiţie care este în pregătire este reabilitarea energetică a două clinici pentru care la şedinţa ordinară de ieri s-au aprobat indicatori tehnico-economici. Pentru realizarea acestor investiţii Consiliul Judeţean doreşte să obţină finanţare europeană, astfel în perioada următoare vom depune în cadrul Programului Operativ Regional două proiecte.  Reabilitarea energetică a secției de pneumologie are o valoarea totală de 12.825.504,84 lei (inclusiv TVA 19%), iar durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 14 de luni. Pentru secția oncologie, valoarea totală pentru realizarea investiţiei este de 10.331.107,96 lei (inclusiv TVA 19%). Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 14 de luni.

În afara sumelor sus menţionate, în anul 2017 Spitalului Clinic Judeţean Mureş i s-a alocat din bugetul judeţean aproximativ  4,6 milioane de lei pentru investiţii şi lucrări de reparaţii.

„Consiliul Judeţean face eforturi pentru a acoperi toate investiţiile, atât cele de urgenţă cât şi cele care vizează modernizarea şi dezvoltarea Spitalului, dar din păcate lista necesităților este atât de mare, încât nu avem capacitatea de a finanţa toate acestea în ritmul în care am dori noi. Din acest motiv încercăm să obţinem fonduri europene pentru investiţii şi de asemenea încercăm să obţinem şi fonduri guvernamentale. Astfel spitalul judeţean în fiecare an înaintează Ministerului Sănătăţii o listă a investiţiilor necesare. Obiectivele  incluse în lista din acest an au o valoare totală de 90 milioane lei” – a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă Péter Ferenc, preşedintele Consililui Judeţean Mureş.

Comunicat CJ Mures