Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklós, oferă și în stagiunea 2017/2018 un repertoriu variat: publicul spectator este așteptat la 8 premiere și 19 spectacole reluate din repertoriul stagiunilor trecute, toate fiind succese profesionale și de public.

Prima premieră a stagiunii este tragicomedia LISELOTTE ȘI LUNA MAI / LISELOTTE ÉS A MÁJUS de Zsolt Pozsgai în regia lui Zsolt Harsányi, spectacol realizat în colaborare cu Universitatea de Arte Târgu-Mureș în Sala Mică.

Urmează piesa MACBETH de Shakespeare, montat de directorul artistic Attila Keresztes în spațiul de Studio pe Scena Mare. Cu ocazia aniversării de 500 de ani de la reformație va fi prezentată în premieră, în Sala Mare, drama FLORIILE UNUI GEAMBAȘ / EGY LÓCSISZÁR VIRÁGVASÁRNAPJA de András Sütő în regia lui Aba Sebestyén. Tot de Attila Keresztes va fi regizată și piesa HEDDA GABLER de Henrik Ibsen, și reprezentația de revelion, piesa muzicală FEKETE PÉTER de Somogyi Gyula-Eisemann Mihály-Zágon István.

În lumina colaborărilor anterioare soldate cu mare succes, regizorul Radu Afrim, în această stagiune, va lucra deja a patra oară cu actorii Companiei Tompa Miklós. Spectacolul denumit deocamdată SPECTACOL SURPRIZĂ NR. 4 / MEGLEPETÉS ELŐADÁS 4. va fi prezentat în Sala Mică.

Nici din acest repertoriu nu poate lipsi un spectacol destinat generației mai tinere: dramatizarea romanului de succes ÎMPĂRATUL MUȘTELOR / A LEGYEK URA de William Golding va fi regizat de György Vidovszky.

Stagiunea se va încheia cu comedia LE MISANTHROPE de Molière, ce va fi prezentat în Sala Mică în transcrierea și regia lui Géza Bodolay.

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI, TURNEE

În cursul lunilor septembrie și octombrie, Compania Tompa Miklós va participa la festivaluri teatrale importante din țară și peste hotare. Spectacolul Tihna / A nyugalom de Attila Bartis (r.: Radu Afrim), multiplu premiat la numeroase festivaluri va fi prezent,  în data de 15 septembrie, la al 25-lea Festival Internațional de Teatru Plzen – Cehia. Urmează participarea la TRANZIT FESzT – Festival Internațional Multicultural de Teatru, 2017 – Satu Mare, unde participă piesa Ia uite cine s-a întors / Nézd, ki van itt! de Timur Vermes: (r.: Theodor-Cristian Popescu). Spectacolul Pescărușul / Sirály de A.P. Cehov (r.: Keresztes Attila)  a fost invitat la Novi Sad (Serbia) la Synergy#WTF (World Theater Festival), unde va putea fi văzut de public la începutul lunii octombrie. La cel mai prestigios eveniment teatral din țară, Festivalul Național de Teatru – FNT care anul acesta ajunge la a 27-a ediție, Compania Tompa Miklós va fi reprezentat de spectacolul Pasărea retro se lovește de bloc si cade pe asfaltul fierbinte / Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan de Radu Afrim, ce va fi prezent la București în 22 octombrie.

Toate spectacolele jucate în limba maghiară sunt supratitrate în limba română.