Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mureş, Ioan Macarie, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, că din totalul de 641 de unităţi de învăţământ din judeţ, două nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, iar alte 48 deţin autorizaţie cu plan de conformare (n.r. – MS – autorizatie cu plan de conformare inseamna ca nu indeplinesc conditiile pentru autorizare, dar beneficieaza de timp pentru remedierea problemelor). 

Potrivit lui Ioan Macarie, cele două unităţi şcolare sunt pe raza municipiului Sighişoara, fiind vorba de Şcoala Primară din satul aparţinător Rora, unde învaţă 15 elevi, şi Grădiniţa cu program normal din satul Hetiur, unde sunt 18 copii. În ambele instituţii, care sunt arondate Şcolii Gimnaziale “Radu Popa” din Sighişoara, nu există apă curentă şi nici grupuri sanitare.

“Având în vedere că Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţii sanitare de funcţionare cu plan de conformare, putem considera că la nivelul judeţului Mureş avem 639 de unităţi şcolare autorizate, din 641”, a arătat şeful ISJ Mureş.

Pentru anul şcolar 2017-2018, în cele 641 de unităţi şcolare din judeţ (dintre care 621 publice şi 20 private) există 86.471 de elevi, dintre care majoritatea frecventează învăţământul de stat, 2.878 învaţă în şcoli private, iar alţi 768 sunt în şcoli speciale. Ioan Macarie a mai arătat că în cele 641 de unităţi şcolare vor fi încadrate 8.294 de cadre didactice.

Totodata, mai exista si 50 de unitati de invatamant care nu au autorizatie PSI!

“Să nu mai vedem, cu toții, cazuri ca acestea. Nu se poate așa ceva. Văd la avize și autorizații de securitate la incendiu, fără avize, 50 de unități școlare. E strigător la cer,” a declarat pentru RTM Secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Dan Chirică.

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj