Tu te-ai gândit ce vei face în anul 2081? Aproape 30.000 de oameni ştiu deja ce fac de-acum în 64 de ani. Eclipsă totală de soare. 3 septembrie 2081. Piaţa Victoriei. O idee de mobilizare, pornită din dorinţa unui tânăr care priveşte viaţa cu optimism şi având în minte, tot timpul, cuvintele “speranţă” şi “schimbare”, scrie Gandul.

O idee care a dat naştere unui spaţiu în care oamenii au început să dea glas nemulţumirilor lor cu umor. Un eveniment pe Facebook care, fără să fie promovat, s-a viralizat rapid. Un tânăr de 33 de ani, Ciprian Stănescu, se află în spatele “event-ului” care a strâns peste 20.000 de apăsări ale butonului “participă” şi alte zeci de mii de share-uri. Eveniment facebook aici.

Un tânăr care va avea 97 de ani în 2081, iar fetele lui îi vor fi dăruit deja nepoţi. E uimit de amploarea pe care a luat-o ideea lui, pornită dintr-un ţel pe care şi l-a propus şi pe care-ncearcă să-l atingă zi de zi prin activitatea lui, acela de a-i face pe oameni să gândească în viitor şi să depăşească problema lipsei unei perspective pe termen lung. Iar anul 2081 va fi altfel.

Oamenii vor fi altfel şi, speră Ciprian, vor înţelege cât de importantă este schimbarea şi vor conştientiza mult mai mult că trăiesc într-o lume schimbătoare.

“Mobilizarea masivă a fost o surpriză şi pentru mine, nu aveam în minte numere aşa mari. Ideea a pornit cumva natural, pentru că multe dintre activităţile mele sunt legate de viitor. Evenimentul a avut mai mult rolul de a-i face pe participanţi să se gândească departe, în viitor. Cumva să depăşim lipsa unei perspective pe termen lung. Nu am făcut nimic să promovez eventul, e foarte interesant cum s-a viralizat”, recunoaşte Ciprian, uimit şi el că a reuşit să adune atât de mulţi oameni în jurul unei idei.

Ar avea 97 de ani în 2081. În prezent, are 33 de ani, din care peste 10 sunt asociaţi cu experienţa în programe de leadership şi politici publice în cadrul mai multor organizaţii şi comunităţi. Recent, a început să predea un curs de “Futurism” la The Entrepreneurship Academy şi Universitatea Alternativă şi susţine o serie de evenimente despre viitor în cadrul platformei sale “Innovations for Tomorrow”.

Citeşte mai mult aici.