La Competiția Mondială de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge), care va avea loc la Târgu Mureș în perioada 30 august – 3 septembrie, a fost înscris numărul maxim de echipaje prevăzut pentru această întrecere.

“România va găzdui, în premieră, în perioada 30 august — 3 septembrie, Competiția Mondială de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat. Competițiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din lume, care provin din fiecare țară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani. La World Rescue Challenge 2017 de la Târgu Mureș va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiție și vor fi în jur de 600 de participanți, atât pentru proba de descarcerare, cât și pentru cea de traumă”, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Horea”, maior Cristian Virag.

NE PREGĂTIM SĂ FIM CEI MAI BUNI!

Posted by ISU Mureș on 28 August 2017

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureș s-au înscris echipe din Africa de Sud, Australia, Marea Britanie, Cehia, Brazilia, Irlanda, SUA, Canada, Portugalia, Franța, Luxemburg, Slovenia, Columbia, Elveția, iar echipajele vor fi formate din două persoane pe traumă și din șase persoane pe descarcerare.

Potrivit maiorului Virag, probele competiției de descarcerare constau într-o probă rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată și grade diferite de dificultate, și o probă complexă de 30 de minute. Competiția de traumă care are o probă simplă standard de 10 minute și o probă complexă cu două victime.

Anul trecut, la World Rescue Challenge care a avut loc în Brazilia, pompierii și paramedicii care au reprezentat România au obținut în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă și locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex.

Deschiderea World Rescue Challenge este programată miercuri, de la ora 18,00, cu o paradă a echipelor participante, în centrul municipiului Târgu Mureș. Competițiile propriu-zise se vor desfășura în Parcul Municipal, începând de joi, între orele 8,00 — 19,00, pe parcursul întregii perioade, iar accesul publicului va fi liber.

Sursa:agerpres.ro